Pensia unei vârstnice a crescut de la 1.900 la 10.000 de lei după recalculare. Ce răspuns a primit de la Casa de Pensii


Nu au fost puține numărul controverselor și a situațiilor neașteptate în România după recalcularea pensiilor. Însă un caz întâmplat unei pensionare din București a scos la iveală probleme grave pe care sistemul de pensii le are. Cu toate acestea, din partea autorităților vine un mesaj de asigurare că nici un pensionar nu va pierde bani după recalculare.

Zoica Gheorghe, o pensionară din București, a trăit un adevărat șoc atunci când a primit decizia de recalculare a pensiei sale. Conform documentului, pensia ei ar fi trebuit să crească de la 1.900 de lei la 10.284 de lei, o sumă de cinci ori mai mare decât cea pe care o primea în mod obișnuit. Departe de a se bucura de această creștere spectaculoasă, femeia a fost imediat copleșită de îngrijorare.

„M-am speriat cumplit când am văzut suma pe decizie. Mi s-a spus că am de primit o sută de milioane de lei vechi. M-am întrebat de unde aș putea returna acești bani, dacă s-ar constata că au fost acordați din greșeală,” a declarat pensionara. Zoica Gheorghe a realizat rapid că ceva nu era în regulă și a mers imediat la Casa de Pensii pentru a clarifica situația.

După ce a discutat cu reprezentanții instituției, s-a constatat că eroarea a fost cauzată de o greșeală în calculul anilor de vechime. Mai exact, anii de muncă nu fuseseră corect înregistrați, ceea ce a dus la acest calcul eronat. Funcționarul de la Casa de Pensii i-a explicat că trebuie să depună o cerere de corectare a deciziei și să aștepte o nouă recalculare, potrivit playtech.

Comentarii Facebook