Vineri 27 Septembrie

Pericol ecologic în Arad! Polițiștii au descoperit peste 600 de tone de deșeuri periculoase depozitate în saci de rafie, sub cerul liber


Polițiștii din Arad au depistat, în urma unui control, 650 de tone de deșeuri periculoase, ambalate în saci de rafie, depozitate pe pământ, fără respectarea normelor legale. 

Oamenii legii au deschis dosar penal pentru poluare prin evacuare în atmosferă sau în sol a unor deşeuri periculoase. În saci au fost găsite materiale textile, tonere, imprimante, resturi de plastic și hârtie.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu, au desfăşurat un control la un imobil din localitatea Sintea Mare, judeţul Arad, unde exista suspiciunea că s-ar afla deşeuri periculoase. La faţa locului, au fost descoperite 650 de tone de deşeuri periculoase, ambalate în saci de rafie, depozitate pe pământ, fără respectarea normelor legale”, a transmis IPJ Arad.

Potrivit poliţiştilor, deşeurile ar fi fost depozitate de o societate comercială în afara spaţiului propriu şi ar proveni din introducerea acestora în ţară, în vederea reciclării, care nu s-a realizat, notează news.ro

Comentarii Facebook