Pericolul la care se expun fanii aplicațiilor Shein și Temu! Clienții au fost șocați de descoperirile inspectorilor
Shein și Temu sunt două aplicații extrem de folosite de români. Prețurile sunt deosebit de mici, iar oamenii nu își pun întrebări în legătură cu riscurile la care se expun atunci când trimit o comandă.
Giganții chinezi Shein și Temu oferă o selecție vastă de haine și accesorii, iar popularitatea lor crește de la o zi la alta.
Prin urmare, în ultima perioadă, firmele au fost vizate de mai multe inspecții care au avut în vedere practicile lor de afaceri și standardele de siguranță, atât în UE, cât și în Coreea de Sud.
Cea mai recentă inspecție a dezvăluit că Shein și Tenu nu respectă standardele legale.
Mai precis, inspectorii au constatat că pantofii de la Shein conțineau niveluri semnificativ ridicate de ftalați – substanțe chimice utilizate pentru a face materialele plastice mai flexibile – o pereche fiind de 229 de ori peste limita legală, conform japantimes.com.
„Plastifianții pe bază de ftalați afectează funcțiile de reproducere, cum ar fi reducerea numărului de spermatozoizi. De asemenea, pot provoca infertilitate și chiar nașteri premature”, a declarat un oficial din cadrul echipei de sănătate a mediului din Seul.
Pe de altă parte, autoritățile din Seul au descoperit că sandalele de la Temu conțineau plumb în tălpi. Acesta aveau niveluri de peste 11 ori mai mari decât limita admisă.
„La primirea notificării din partea guvernului orașului Seul, am lansat imediat o anchetă internă. Am eliminat rapid aceste liste de produse de pe piața noastră globală. Ne îmbunătățim sistemele și orientările pentru comercianți pentru a ne asigura că respectă standardele de siguranță și reglementările locale”, a declarat un purtător de cuvânt al Temu.
2 Comentarii
Dar miile de firme listate pe emag care vand aceleasi produse la preturi de 10x mai mari???
Da, desigur. Bugetarii europe si sud coreeni sunt incoruptibili. Imuni la lobby-ul si stimulentele firmelor care-si vad atacate afacerile cu produse la preturi decente. Bietele firme europene care nu pot ieftini produsele din cauza costurilor, dar raporteaza anual profituri de sute de milioane sa miliarde de euro.