Peste 86% de profesori s-au prezentat la proba scrisă a concursului de titularizare. 15 candidați au fost eliminați pentru fraudă
Joi, 14 iulie, s-au prezentat la proba scrisă a concursului de titularizare în învățământul preuniversitar peste 86% din candidații care s-au înscris inițial, a transmis Ministerul Educației.
Potrivit Ministerului Educației, la proba scrisă din cadrul concursului de titularizare, a examenului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, au participat miercuri, 13 iulie, nu mai mpuțin de 27.148 de candidați (86,10%) din cei 31.531 de candidați cu drept de participare. Au fost deschis 104 centre de examinare în toată țara.
Din promoția de absolvenți ai învățământului universitar pedagogic ai anului 2022 au fost prezenți 4.463 de candidați, semn că își doresc să se titularizeze chiar din anul în care au absolvit facultatea.
2.223 (8,19%) de candidați dintre cei prezenți s-au retras (din motive personale sau medicale). 15 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nu vor fi repartizați/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2022-2023.
Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 19 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe http://titularizare.edu.ro.
Contestaţiile se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în data de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 20 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menţionat în data de 27 iulie.
Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare şi nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.
1 Comentariu
Lumea Trebuie Să Știe Că: Învățământul A Fost Înființat De Către Napoleon Bonaparte Când El Era În Viață, Mai Ales Datorită Unui Decret Creat De El, Și Păstrat Și În Ziua De Azi Într-un Loc Foarte Bine Protejat Și Securizat Din Franța.
După Acel Decret Al Lui Napoleon Bonaparte, Se Face Legile În Învățământ Peste Tot În Lume.
… Citeste mai departe