Poliţia Română avertizează: „Este un nou tip de încercare de a înşela oamenii”


Hackerii s-au adaptat vremurilor actuale şi s-au orientat către fraude online în numele unor instituții care dețin putere în percepția oamenilor. Vorbim despre Poliţia Română sau Interpol.

Mai exact, infractorii trimit adrese în numele unor instituții publice, precum Interpol, Poliția Română, în care oamenilor li se comunică faptul că au fost citați într-un dosar penal în ceea ce privește diferite infracțiuni: pornografie infantilă, contrabandă cu țigări şi alte asemenea fapte de o gravitate ridicată, astfel încât să-i facă pe oameni să trimită diverse sume de bani pentru a scapă de așa-zisa investigație.

„Este un nou tip de încercare de a înșela oamenii pentru a face rost de diverse sume de bani, persoanele rău intenționate. În ultima perioadă, Poliţia Română a fost sesizată cu privire la mai multe tentative de înșelăciune. Oamenii au înțeles sa respecte recomandările transmise de Poliţia Română, astfel încât să nu dea curs unor astfel de solicitări", spune Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, citat de ziarulunirea.ro.

Autorităţile le reamintesc cetăţenilor că, Poliţia Română, Interpolul, precum şi celelalte instituții ale statului din România nu trimit astfel de adrese şi în niciun caz poliţiştii nu solicită sume de bani pentru a scapă de anumite investigații.

Comentarii Facebook