Vineri 22 Noiembrie

Pompierii români, lăudați și comparați cu extratereștrii după prima intervenție într-una dintre cele mai afectate zone din Grecia


Pompierii români au avut duminică, 8 august, prima misiune în Grecia și au fost lăudați în presa locală pentru organizare, determinare și curaj.

Ei au intervenit în zona Spathari, pe insula Evia, printre cele mai afectate de incendii, unde localnicii au fost evacuați de pe plajă cu bărcile și unde, în mod aproape miraculos, o biserică a scăpat de flăcări.

Intervenția românilor i-a impresionat atât pe rezidenți, cât şi pe jurnaliștii locali

Portalul de ştiri fimes.gr a evidențiat organizarea exemplară şi curajul pompierilor militari sosiți din România.

Într-un articol intitulat „Pompierii români sunt de pe altă planetă", jurnaliștii greci au menționat „viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive uimitoare" ale românilor.

La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii. Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu obstrucționa circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd", se menționează în relatarea publicată de fimes.gr.

Intervenția dificilă a pompierilor români continuă, luni dimineața. Sunt utilizate drone

45 de pompieri români acționau, luni, pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetația uscată și fondul forestier din zona Spathari, pe insula Evia, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Acțiunea pompierilor români a început în jurul orei 08.00. Intervenția are loc în ture, care se schimbă la șase ore.

Conform sursei citate, dispozitivul este similar celui de duminică, fiind utilizate șase mașini de stingere și două cisterne.

Totodată, șase salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență au misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Un rol important în misiunea desfășurată este constituit de supravegherea și monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Pe parcursul misiunii, românii mențin o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Șeful misiunii din Grecia: Am plecat 108, vrem să ne întoarcem 108

România a trimis 108 pompieri şi 23 de autospeciale pentru a ajuta Grecia în lupta cu flăcările.

Desfășurăm misiunea în Grecia pentru stingerea incendiilor la păduri. Mergem cu încredere, vom reprezenta România şi sunt convins că membrii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor fi la nivelul așteptărilor.

Mergem 108 persoane, vrem să ne întoarcem 108 şi cu autospecialele în bună stare”, a explicat colonelul Florin Pop, comandantul misiunii din Grecia.

Comentarii Facebook