Duminica 22 Decembrie

Prelungirea stării de alertă în România. Ce alte schimbări apar din 14 martie?


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis miercuri prelungirea stării de alertă în România. Printre restricții se află și interdicția circulației după ora 22:00. Măsurile intră în vigoare începând de duminică, 14 martie 2021.

Prelungirea stării de alertă în România. Declarație pe propria răspundere

Miercuri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Potrivit deciziei, circulație în afara locuinței va fi interzisă între ora 22:00 - 05:00. Mai mult de atât, cazarea în hotelurile și pensiunile de la munte va fi limitată la 70% din capacitate. Noile măsuri se vor aplica începând de duminică, 14 martie. Ulterior, Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă cu măsurile propuse de CNSU.

CNSU propune modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. CNSU a propus ca interdicția să fie valabilă în intervalul orar 22:00-05:00. Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă”, se arată într-un comunicat de presă.

Hotelurile și pensiunile care vor funcționa la 70% din capacitate

În hotărâre este vorba despre hoteluri și pensiuni din 14 județe:

-Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova;

-Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita;

-Borșa și Cavnic din județul Maramureș;

-Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov;

-Sovata din județul Mureș;

-Vatra Dornei din județul Suceava;

-Voineasa din județul Vâlcea;

-Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș-Severin;

-Arieșeni din județul Alba;

-Durău din județul Neamț;

-Novaci-Rânca din județul Gorj;

-Păltiniș din județul Sibiu;

-Stâna de Vale din județul Bihor;

-Straja din județul Hunedoara.

Mai mult de atât, în aceeași hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență s-a decis ca poliția locală să revină sub coordonarea primăriilor, iar jandarmii să se întoarcă la paza obiectivelor.


Comentarii Facebook