Vineri 13 Septembrie

Prognoza meteo 26 august - 8 septembrie 2024, în Transilvania. Cum va fi prima săptămână de toamnă, anunță meteorologii ANM


Meteorologii ANM au transmis prognoza meteo pentru perioada 26 august - 8 septembrie 2024.

Prognoza meteo 26 august - 8 septembrie 2024, în Transilvania

În prima zi din interval valul de căldură va persista, iar la nivelul regiunii vor fi maxime în jurul a 34 de grade. Pentru restul intervalului, deși sunt așteptate mici variații în regimul termic de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 30 de grade.

Media minimelor termice se va situa, în general, între 12 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în prima săptămână.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 27 august – 2 septembrie, când averse vor fi pe arii restrânse îndeosebi în timpul după-amiezelor. În restul intervalului probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Prognoza meteo 26 august - 8 septembrie 2024, la munte

Media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană va fi de 24 de grade în prima zi, apoi se va menține la 19...20 de grade. Evoluția va fi asemănătoare și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o medie ce va scădea ușor de la 14 grade în primele două nopți, la 10...12 grade pentru restul perioadei.

În perioada 27 august – 3 septembrie instabilitatea atmosferică va fi accentuată, cu precădere în timpul după-amiezelor, astfel sunt prognozate averse locale. După acest interval probabilitatea pentru astfel de fenomene va scădea.

Comentarii Facebook