Vineri 20 Septembrie

Răciții au liber pe tren! Ministerul Transporturilor s-a răzgândit și lasă pasagerii cu boli contagioase să călătorească


După ce în urmă cu câteva zile Ministerul Transporturilor a anunțat că pasagerii cu gripă sau alte boli vizibile considerate contagioase vor fi evacuați din tren, acum s-a răzgândit și s-a decis să retragă proiectul.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului a reclamat decizia de a coborî oamenii din tren, numind-o abuzivă. 

,,Acest proiect conține măsuri abuzive și discriminatorii împotriva cetățenilor care ar putea prezenta semne de boală și doresc să călătorească cu trenul, încalcând, astfel, flagrant drepturile fundamentale ale cetățenilor români și ai Uniunii Europene, și deschizând astfel calea unor abuzuri grave din partea angajaților CFR sau ai altor operatori de transport de călători pe calea ferată”, a transmis FACIAS, potrivit Antena3.ro.

Astfel, reprezentanții Ministerului Transporturilor au decis să retragă proiectul din noul regulament CFR. 

„În urma propunerilor primite din partea societății civile, în cadrul procedurii de consultare publică, desfășurată în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a decis retragerea proiectului de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul feroviar din cadrul procedurii menționate”, a transmis Ministerul Transporturilor.

Comentarii Facebook