Duminica 22 Decembrie

Reacția BOR după ce Iohannis a cerut revizuirea acordului cu MAI: Românii își exprimă recunoștința, mai puțin ideologii anticreștini


Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a declarat că acordul Patriarhiei Române cu MAI a fost unul interinstituţional, oficial şi public, subliniind că ”nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă”.

Reacția Patriarhiei Române vine drept urmare a declarațiilor făcute de președintele Klaus Iohannis, miercuri, înainte de o întâlnire la Cotroceni, prin care anunța că va cere premierului Ludovic Orban și ministrului de Interne, Marcel Vela, să revină asupra așa-zisului acord între MAI și BOR privind distribuirea Luminii Sfinte în noaptea de Înviere.

Acordul Patriarhiei Române cu MAI fost fost unul interinstituţional, oficial şi public. Este firesc, în calitate de creştini şi cetăţeni care respectăm riguros Legea, să cerem în contextul celei mai mari Sărbători creştine câteva lucruri esenţiale care nu intră în conflict cu nimic din reglementările în vigoare. Nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă. Asta face BOR riguros de la începutul pandemiei şi îi ajută concret pe cei afectaţi. Până în acest moment, cu aproape 10 milioane de lei. Asta va face Biserica şi mai departe”, arată Bănescu, într-o declaraţie acordată miercuri Agerpres.

Vasile Bănescu afirma că acordul Patriarhiei cu MAI este ”în conţinutul său, până la ultima literă, în consonanţă cu toate reglementările stării de urgenţă”, precizând că România este o ţară şi o societate edificate pe valorile creştinismului, “nici creştinopată, nici creştinofobă”.

Acordul Patriarhiei cu MAI este în conţinutul său, până la ultima literă, în consonanţă cu toate reglementările stării de urgenţă în vigoare (valabile în spaţiul public, inclusiv al magazinelor alimentare, al farmaciilor etc). Poliţia Română nu ne asigură tuturor doar protecţia şi ordinea publică, ci face acum şi un gest major de civilitate creştină, un gest de cordialitate civică pentru care toţi cetăţenii ortodocşi ai acestei ţări îşi exprimă tăcut recunoştinţa. Mai puţin ideologii anticreştini mereu de serviciu. Suntem o ţară şi o societate edificate pe valorile culturale şi spirituale ale creştinismului, o societate tolerantă, solidară, civilizată. Nici creştinopată, nici creştinofobă”, a mai declarat Bănescu.

Comentarii Facebook