Reguli esențiale care pot face diferența în trafic. Ar trebui să le cunoască toți șoferii


Trei reguli esențiale pot face diferența între viață și moarte atunci când ești la volanul mașinii, în trafic. Chiar dacă nu sunt prevăzute în Codul Rutier, mulți șoferi ar trebui să le urmeze, pentru a evita accidentele. 

Prima și poate cea mai importantă este regula celor două secunde. Titi Aur, specialist în conducere defensivă, susține că orice șofer ar trebui să se afle la cel puțin doua secunde distanță față de mașina din față.

Secundele respective sunt esențiale, atunci când șoferul din față frânează brusc, iar cel din spate are timp de reacții. În funcție de anumite condiții, timpul se poate modifica. Atunci când plouă sau când este zăpadă pe carosabil, timpul va trebui să fie mai mare, tocmai pentru a putea anticipa diverse situații.

A doua regulă este cea a fermoarului. În momentul în care un drum cu mai multe benzi se îngustează și se circulă doar pe o singură bandă se recomandă să se circule cu viteză normală, iar cei care se află deja pe banda rămasă în circulație, să permită și celorlalți să se angajeze pe banda deschisă.

A treia regulă este cunoașterea teoriei de către șoferii români. Din păcate, orele de legislație sunt trecute cu vederea de multe școli de șoferi, ceea ce duce, inevitabil, la accidentele de pe drumurile noastre. 

Avem o mare problemă în sistemul de pregătire a șoferilor. Șoferii pleacă cu un bagaj prea mic de cunoștințe, insuficient pentru a conduce în siguranță pe stradă. Școala de șoferi are o programă mai slabă decât în anii ’80. (…) Consider că evoluția socială și tehnologică ar fi trebuit introdusă în programă. Sunt două capitole obligatorii. Unu, tot ce înseamnă evoluție tehnologică. Doi, reguli primare de conducere defensivă, care nu există în programă”, a spus Titi Aur, potrivit ziare.com.


Comentarii Facebook