Reguli noi în școli! Ce program cu părinții trebuie să aibă acum secretariatele instituțiilor de învățământ


Noul regulament al școlilor vine cu schimbări și în secretariatele instituțiilor de învățământ. 

Secretariatele sunt nevoite astfel să stabilească un program flexibil pentru a facilita legătura școlii cu părinții sau tutorii legali ai copiilor.

Astfel, potrivit regulamentului care a intrat în vigoare începând cu acest an școlar, secretariatele școlilor trebuie să aibă un program atât dimineața, cât și după-amiaza în câteva zile din săptămână, potrivit avocatnet.ro.

,,Pentru a asigura legătura părinților/ reprezentanților legali ai beneficiarilor primari cu unitatea de învățământ, directorul și consiliul de administrație decid un program flexibil al compartimentului secretariat, astfel încât să asigure activitatea cu părinții/ reprezentanții legali al acestuia în intervalul orar 8-9, respectiv 16-18, cel puțin două zile pe săptămână”, se menționează în regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Compartimentul secretariat cuprinde, după caz, posturile de secretar-șef, secretar și informatician, analist programator. Acesta este subordonat directorului și are printre atribuții si transmiterea unor informații dar și eventuale documente, elevilor, părinților sau altor persoane interesate din afara școlii.


Comentarii Facebook