Reguli noi pentru folosirea trotinetelor electrice. Asigurare obligatorie și avertizare acustică, printre schimbări
Din cauza numeroaselor evenimente din trafic, în care au fost implicate trotinetele electrice, Parlamentul României a decis să impună un nou set de reglementări, care să ajute la oprirea accidentelor.
Președintele și Directorul General al UNSAR, Alexandru Ciuncan, a subliniat necesitatea unei atenții sporite în trafic și a recomandat utilizarea polițelor de asigurare pentru a proteja utilizatorii trotinetelor.
Pentru a aborda aceste probleme, Parlamentul României a aprobat recent un nou Cod Rutier care introduce reglementări stricte pentru utilizarea trotinetelor electrice. Printre acestea se numără cerințe de înregistrare, asigurare obligatorie și purtarea căștii de protecție, potrivit playtech.
Noile reglementări impun și respectarea unor specificații tehnice stricte pentru trotinetele electrice, stabilite de Ministerul Infrastructurii și Transporturilor. Trotinetele trebuie să fie echipate cu frâne pe ambele roți, să nu aibă scaune și să aibă un motor electric cu o putere maximă de 0,5 kilowați. De asemenea, acestea trebuie să fie dotate cu dispozitive de avertizare acustică și cu un regulator de viteză, iar toate trotinetele trebuie să poarte marcajul CE, conform Directivei 2006/42/CE.
Transportul de pasageri, obiecte sau animale este interzis, iar nerespectarea semaforului roșu poate duce la confiscarea trotinetei. Operatorii de servicii de închiriere a trotinetelor sunt obligați să echipeze vehiculele cu sisteme care să le împiedice circulația în zonele urbane unde acest lucru este interzis, mai menționează sursa anterioară.
8 Comentarii
gata! s-a dat lege si s-a rezolvat!!!
bai prostilor, azi maine, nici macar pe jos nu o sa puteti merge ca mUE ul asta o sa va bage restrictii si la mers pe jos si cum sa calcati, daca nu ramai desculti ca iti ia papucii....
@andi: Hai ca se rezolva acum ca a-ți primit comisar pe bunăstarea animalelor:))
Masina de ce nu se confisca cand treci pe rosu?
@x: pentru ca nu este trotineta
Lege cu dedicatie pentru firmele de inchiriere. Nu va mai cumpara mai nimeni trotineta, sa umble cu birocratia ca sa mearga de 10 ori pe an cu trotineta. Eu de exemplu voi merge cu masina. Daca se vrea mai multe masini in oras, ne conformam.
Iar daca vrei scaun sunt biciclete electrice, ce la fel nu trebuie inregistrate sub o anumita putere(pe care desigur ca nu o poate verifica cineva).
scrie pe ea puterea