Reguli noi pentru folosirea trotinetelor electrice. Asigurare obligatorie și avertizare acustică, printre schimbări


Din cauza numeroaselor evenimente din trafic, în care au fost implicate trotinetele electrice, Parlamentul României a decis să impună un nou set de reglementări, care să ajute la oprirea accidentelor. 

Președintele și Directorul General al UNSAR, Alexandru Ciuncan, a subliniat necesitatea unei atenții sporite în trafic și a recomandat utilizarea polițelor de asigurare pentru a proteja utilizatorii trotinetelor.

Pentru a aborda aceste probleme, Parlamentul României a aprobat recent un nou Cod Rutier care introduce reglementări stricte pentru utilizarea trotinetelor electrice. Printre acestea se numără cerințe de înregistrare, asigurare obligatorie și purtarea căștii de protecție, potrivit playtech.

Noile reglementări impun și respectarea unor specificații tehnice stricte pentru trotinetele electrice, stabilite de Ministerul Infrastructurii și Transporturilor. Trotinetele trebuie să fie echipate cu frâne pe ambele roți, să nu aibă scaune și să aibă un motor electric cu o putere maximă de 0,5 kilowați. De asemenea, acestea trebuie să fie dotate cu dispozitive de avertizare acustică și cu un regulator de viteză, iar toate trotinetele trebuie să poarte marcajul CE, conform Directivei 2006/42/CE.

Transportul de pasageri, obiecte sau animale este interzis, iar nerespectarea semaforului roșu poate duce la confiscarea trotinetei. Operatorii de servicii de închiriere a trotinetelor sunt obligați să echipeze vehiculele cu sisteme care să le împiedice circulația în zonele urbane unde acest lucru este interzis, mai menționează sursa anterioară.


Comentarii Facebook