Sambata 12 Octombrie

Revoltător! Un pacient cu arsuri grave, refuzat de marile spitale! Nu sunt suficiente paturi


Un pacient cu arsuri grave este refuzat de marile spitale din România din cauza că nu sunt locuri. Un tânăr de 26 de ani din Botoșani a ajuns în stare critică după un accident casnic, în urma căruia a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului. 

În timp ce încerca să alimenteze o drujbă cu un amestec de benzină și ulei, acesta a aruncat o țigară nestinsă complet lângă el. A scăpat recipientul cu benzină, iar lichidul s-a aprins imediat.

Tânărul a reușit să-și stingă hainele în flăcări, însă s-a ales cu arsuri de gradul II și III pe zona toracelui posterior, nivelul membrelor superioare și inferioare. El a apelat serviciul de urgență 112, iar la fața locului au intervenit echipaje medicale, care l-au stabilizat și l-au transportat de urgență la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani, notează antena3.ro

Chiar dacă protocolul Ministerului Sănătății precizează că pacienții cu arsuri grave trebuie transferați în centre specializate, din cauza lipsei locurilor, medicii nu au reușit să-i găsească un pat liber pentru tânărul de 26 de ani. El a rămas  sub supravegherea secțiunii de chirurgie plastică și reconstructivă din Botoșani.

În prezent, România dispune de 34 de paturi pentru marii arși, răspândite între câteva spitale din București, Iași și Timișoara.



Comentarii Facebook