Român stabilit în Anglia, șocat de prețurile din magazinele românești ,,Nu e mai bine la mine în Anglia? Acolo sigur e mai ieftin”


Un român care locuiește în Anglia a rămas șocat când a văzut cât de scumpe sunt produsele în magazinele din România.

Într-un clip de pe o rețea de socializare acesta a povestit cum a mers la magazin cu 10 lei pentru a cumpăra o sticlă mare de suc, fiind convins că ar fi suficienți bani.

Mare i-a fost mirarea când vânzătoarea l-a anunțat că îi lipsesc 3 lei. Bărbatul s-a întrebat cum trăiesc românii în țară, mai ales cei cu minimul pe economie.

,,Oameni buni, am venit și eu în România in vacanță și am zis să mă duc la magazinul de la colț să-mi iau o Cola. Mi-am luat la mine 10 lei si i-am zis doamnei să îmi dea o cola mare, m-am gândit că îmi ajung 10 lei. Imi zice ,costă 13 lei (n.r sticla cea mare, de 2 litri ). M-am uitat la ea si i-am spus „Nu am decât 10 lei. Ce Cola îmi puteți da de banii ăștia?"

Uitați ce am primit eu la 9 lei și ceva, o Cola la 1.25 litri. Eu dacă aveam acum un salari „basic" (n.r minimul pe economie) în România, păi ce făceam? Nu mi mai permiteam nici să beau apă plată de la magazin. E greu. Ce să facem noi în România în momentul ăsta? Nu e mai bine la mine în Anglia? Acolo sigur e mai ieftin de 12 lei.", a explicat românul, potrivit stiridiaspora.ro.

La vederea imaginilor, internauții i-au dat dreptate, mulți dintre ei menționând că deși salariul este mai mic în România, prețurile sunt halucinante.

,,Păi, în 2023 era 9 lei, acum e 11,5 lei, iar cu ambalaj de retur ajunge la 12 lei.", a explicat un român.

„În Anglia, cumpăr Frutti Fresh cu 1,09 €, iar in România costă 11 lei!", a spus alt român stabilit în UK.

„Și eu sunt în concediu în România. Corect, prețurile sunt mai mari decât in Anglia, dar pentru mine românii sunt niște eroi pentru că pot face față prețurilor din țară.", a spus alt internaut.

,,În Franța, 2 litri de Coca-Cola costă 1,75 €.", a completat un român.


Comentarii Facebook