Miercuri 9 Octombrie

România are cele mai aglomerate școli din Europa


România are cele mai aglomerate clase din învățământul primar, la nivel european, în ciuda faptului că există o lege care reglementează acest lucru. 

Țara noastră ocupă primul loc în Europa la numărul de copii care învață într-o clasă. În învățământul primar, de exemplu, media este de 18,5 elevi. 

Pe locul al doilea după noi se află Franța cu 18,2 de copii la un singur învățător. Asta, în timp, media Uniunii Europene este de 13,2 copii, potrivit Eurostat. 

De asemenea, țara noastră ocupă locul trei în Europa, după Franța și Olanda, la numărul de copii la creșe. În țara noastră, rată medie este de 14,5 copii/educator, iar în Franța de 21,9 copii/educator. La nivelul Uniunii Europene, media este de 10,8 copii/educator.

La învățământul gimnazial, România este prima țară sub media UE, acesta fiind singurul ciclu de învățământ unde stăm mai bine. La liceu, suntem din nou peste media europeană, pe locul al șaptelea în ceea ce privește numărul de copii într-o sală de clasă, raportat la profesor, notează adevarul.ro

Comentarii Facebook