România trece la ora de iarnă în această noapte: Cum se dau ceasurile și de ce crește riscul de accidente


România trece la ora de iarnă în această noapte: Ceasurile se dau înapoi cu o oră

În această noapte(noaptea dintre 26 și 27 octombrie 2024), România trece la ora de iarnă. La ora 4:00 dimineața, ceasurile se vor da înapoi la ora 3:00, marcând astfel începutul oficial al orei de iarnă, un sistem cunoscut oficial ca Timpul Legal Român. Această schimbare are loc, de obicei, în ultimul weekend din octombrie și aduce o oră suplimentară de somn, însă poate afecta temporar programul de odihnă al multor persoane.

Potrivit medicilor, schimbarea poate provoca la unele persoane o stare de oboseală accentuată, probleme de concentrare și somnolență pe parcursul zilei. Adaptarea la noul orar poate dura de la o zi la o săptămână, iar efectele acestei schimbări pot include o ușoară scădere a randamentului la locul de muncă și un risc mai mare de accidente rutiere.

Pentru cei care folosesc telefoane mobile, vestea bună este că ora se schimbă automat dacă setările de sincronizare sunt active, astfel încât ajustarea orei se va face fără intervenția utilizatorului.

Trecerea la ora de iarnă are loc în weekend pentru a minimiza posibilele efecte asupra programului zilnic, oferind oamenilor timp să se adapteze fără a afecta activitățile obișnuite.

Comentarii Facebook