România va avea un laborator de carne hibrid. Ce conține și cât de sănătoasă este


Primul laborator de carne hibrid din România a fost lansat la Facultatea de Inginerie Alimentară din Timişoara.

Acolo se vor co-crea produse din carne hibrid, proces în care vor fi  implicați direct și consumatorii, prin feedback. 

,,Prin intermediul laboratorului, ne propunem să răspundem cerințelor și preferințelor consumatorilor în ceea ce privește produsele din carne hibrid, promovând în același timp principii de durabilitate și inovație în industria alimentară”, menționează  experți din echipa de implementare a proiectului.

Carnea hibrid poate fi o alternativă foarte bună, mai ales pentru consumatorii care doresc să reducă cantitatea de carne ,,clasică” pe care o consumă.

Aceste produse conțin mai puțină carne, grăsimi și colesterol dar mai multe proteine și fibre benefice.

Ce sunt produsele din carne hibrid?

Produsele din carne hibrid sunt pur și simplu acele produse care conțin și carne, dar și ingrediente vegetale. 

Astfel, cârnații, pateul sau crenvuștii creați acolo vor conține carne sau organe dar și năut, linte, mazăre, ciuperci, nuci sau semințe, potrivit ziuadevest.ro.


Comentarii Facebook