Miercuri 18 Septembrie

Românii care vor să viziteze Marea Britanie vor fi nevoiți să plătească o nouă taxă. Cât costă și de ce a fost introdusă


Românii care vor să călătorească spre Maria Britanie vor fi nevoiți să achite o nouă taxă.

Această taxă va fi folosită pentru un permis de călătorie, care va fi obligatoriu pentru toți Cetățenii Uniunii Europene ( cu excepția Irlandei) dar și ai altor state, care vor să ajungă în UK. 

Astfel, toți călătorii, inclusiv cei care au doar o escală în Marea Britanie trebuie să solicite un permis de călătorie în valoare de 10 lire pentru a intra în Regatul Unit începând de anul viitor, ca parte a unor schimbări ample menite să consolideze securitatea la frontieră, potrivit digi24.ro.

Permisul poate fi folosit pentru călătorii multiple, fiind valid timp de 2 ani, sau până când pașaportul deținătorului expiră.

Momentan, măsura a fost testată pe călătorii  din șapte țări din Orientul Mijlociu: Qatar, Bahrain, Kuwait, Oman, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Iordania.

De la 8 ianuarie 2025, vor avea nevoie de permise de călătorie și cei care călătoresc spre Regatul Unit din 40 de țări și teritorii, inclusiv SUA, Australia, Japonia, Israel și Hong Kong,

Cetățenii  Uniunii Europene, inclusiv românii vor trebui să dețină un permis de călătorie începând cu începând cu 2 aprilie 2025. 


Comentarii Facebook