Românii vor avea încă o zi liberă în plus în minivacanța de Paște 2024! Lista liberelor
Având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, iar această dată coincide cu una dintre cele mai răspândite sărbători la nivel global, 1 mai, cunoscută și ca Ziua Internațională a Muncii, Guvernul a decis să ofere o zi liberă suplimentară pentru bugetari, ajungând astfel la un total de șase zile libere.
Atenție, schimbarea este valabilă doar pentru angajații din sectorul bugetar!
Această măsură vine în sprijinul lucrătorilor, oferindu-le oportunitatea de a se relaxa și petrece timp alături de cei dragi. Astfel, românii vor avea posibilitatea să se bucure de o perioadă mai lungă de concediu, de la 1 mai până pe 6 mai, combinând astfel cele două sărbători importante.
Ministerul Muncii a oficializat această măsură în cursul zilei de joi, subliniind însă că ziua liberă suplimentară este valabilă exclusiv pentru anul 2024 și va trebui recuperată ulterior.
Calendarul minivacanței de Paște 2024:
- 1 mai – Ziua Muncii (miercuri)
- 2 mai – „punte” (joi)
- 3 mai – Vinerea Mare (vineri)
- 5 mai – Paștele ortodox (duminică)
- 6 mai – A doua zi de Paște ortodox (luni)
Vacanța de Paște pentru elevi în 2024
Potrivit Ministerului Educației, elevii vor avea vacanța de Paște în perioada 27 aprilie – 7 mai.
Astfel, în acest an, elevii vor avea parte de o vacanță prelungită de Paște. Sunt oferite anul acesta nu mai puțin de 10 zile libere, urmând a se întoarce la școală pe data de 8 mai, pentru modulul 5 al acestui an școlar, care va avea o durată de aproximativ o lună și jumătate, până pe 22 iunie, când copiii vor intra în vacanța de vară.
22 Comentarii
Bugetarii au oricum 365, iar in anii bisecti 366 de zile libere pentru ca doar mimeaza munca.
@ : Vezi prostalăule câte firme au liber în aceste zile.
Te ajut un pic, loază, începe cu băncile unde toți sunt bugetari,in capul tău de ludău.
@ : Bine ți-o zis. Măcar bugetarii plătesc impozitul pe venit la virgulă, nu ca la patron unde îți dă minim pe economie și restul la plic. Și te bucuri că ai leafă mare și când ieși în pensie, vrei pensia cât unul care a contribuit la stat. Și urlii că ai pensia mică și ăla are pensia mai mare.
@Vasi: Te doare ceva daca vorbesti civilizat?