Duminica 22 Decembrie

Rusia a fost suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. 93 de țări au votat pentru, iar 24 de țări s-au opus


Reuniunea NATO ce a avut loc joi, 7 aprilie, a fost organizată cu scopul de a găsi mijloace noi pentru a susține armata Ucrainei. La întâlnirea de ieri a participat inclusiv ministrul finlandez de Externe, care a confirmat că țara lui are în vedere depunerea cererii de aderare la NATO.

S-a aplicat legea anilor '40

Statele Unite au activat o lege din ani ’40 care la vremea respectivă a permis capitalei SUA să se implice în sprijinirea Aliațiilor împotriva Germaniei Naziste, aplicabilitatea acestei legi în prezent ajută la livrarea echipamentelor militare către Ucraina, iar astfel nu se mai ține cont de nicun fel de restricție din punctul acesta de vedere.

Tot în cadrul ședinței de ieri, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a votat suspendarea Rusiei din Coniliul pentru Drepturile Omului, o măsură ctalogată de către Ministerul rus de Externe drept „ilegală”. Decizia de suspendare a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului a fost luată cu 93 de voturi pentru, totuși 24 de țări s-au opus, precum China, Iran, Kazahstan, Belarus, Cuba și Siria, au fost de asemenea și 58 de abțineri.

voturi impotriva rusiei la nato tabel.jpg

Nu prea îmi pasă de abțineri, îmi pasă că Federația Rusă a fost suspendată și a fost foarte nerăbdătoare și aproape imediat a capitulat prin retragere. Știi, nu-ți depui demisia după ce ești concediat. Și exact asta s-a întâmplat cu Federația Rusă”, a declarat ambasadorul Ucrainei la Onu, Serghei Kislitsia, potrivit Reuters.

Când se poate lua o asemenea decizie radicală împotriva unui stat 

Adunarea Generală ia această decizie radicală doar atunci când un stat încalcă grav și în mod repetat drepturile omului. A mai fost un singur precedent, în 2011. Este vorba despre Libia, din cauza violenţelor din vreme a dictatorului Muammar Gaddafi.

Aceste acțiuni îl vor izola și mai mult pe Putin și regimul său și vor exercita o presiune mai mare asupra Kremlinului pentru a pune capăt acestei campanii de teroare”, a declarat Richard Neal. Doar alte două țări au mai fost excluse de Statele Unite de la principiul reciprocității, care stă la baza majorității relațiilor comerciale internaționale: Coreea de Nord și Cuba.


Comentarii Facebook