Sanador percepe bani pentru a testa românii de coronavirus. Online, oamenii s-au înfuriat


România nu are capacitatea necesară pentru a testa suficient de multe persoane pentru a vedea dacă au coronavirus sau nu, iar clinicile private sunt axate pe profit. 

Sanador a anunțat că testează oricât trebuie, dar pe bani. Un test costă 350 de lei. 

Credem că în acest context unic de pandemie orice acțiune este importantă. Rămânem deschiși la orice colaborare pentru a ușura situația oamenilor care au nevoie de testări. Începând de astăzi, testăm la cerere populația adultă pentru SARS-CoV-2 prin RT PCR din exudat nazo-faringian, pe bază de programare la 021 9699. Locație: Laboratorul de Analize Medicale din Calea Plevnei, nr. 172.

Orar: Luni - Vineri 07.00 - 19.00. Rezultatele sunt gata în 24h și se pot afla de pe www.sanador.ro cu codul de probă.

Pret: 350 lei”, au scris cei de la Sanador.

Ulterior, după foarte multe mesaje furioase, clinica privată a revenit cu două update -uri. 

UPDATE 2 Ca urmare a recentei decizii a autorităților de a deconta testarea SARS-COV-2 din bugetul CNAS tuturor pacienților cu BILET DE TRIMITERE de la medicul epidemiolog, aceste testări se pot face acum fără plată la SANADOR.

Pentru toți ceilalți care doresc să facă testarea, fără a avea BILET DE TRIMITERE, o pot face cu plată.

UPDATE Sanador a efectuat gratuit, acoperind din fonduri proprii, sute de testări. Este un proces extrem de costisitor, pe care nu-l mai putem susține.

De asemenea, am făcut toate demersurile necesare către Ministerul Sănătății pentru a intra în Programul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile Prioritare. Am dorit și dorim în continuare ca pacienții asigurați să beneficieze de testare fără plată.

Menționăm că încasările sunt folosite pentru acoperirea costurilor cu personalul specializat, alocat exclusiv acestui scop, dar și pentru echipamente, dezinfectanți și achiziția de noi kituri. Dorim cu putere să venim în sprijinul oamenilor și în acest sens am pus la dispoziție spații și aparatură, am suplimentat rigorile în privința igienei, controlului și a triajului”.

La Cluj sunt acum active 2 aparate de testare, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, cu o capacitate de 70 teste pe zi, și Institutul Oncologic, cu capacitate 400 teste pe zi, dar momentan fără kituri de testare. Săptămâna viitoare ar trebui să ajungă 2000 testere. Această situație este și la nivel național. 

Comentarii Facebook