Șase pagini recapitulative esențiale pentru succes la Evaluarea Națională la Română, de marți, 25 iunie 2024. Sfaturi de la o profesoară de română

Șase pagini esențiale pentru succes la Evaluarea Națională la Română , care are loc marți 25 iunie 2024. Sfaturi de la o profesoară de română


Evaluarea Națională la Limba și literatura română, care începe pe 25 iunie, poate fi un test dificil pentru mulți elevi. O profesoară de română  a creat șase pagini esențiale care au devenit virale,  și care au ajutat în fiecare din ultimii ani elevii să recapituleze elemente esențiale în doar șase pagini și obțină rezultate excelente la acest examen crucial.

Dana Mihaela Dragnea, locuiește în Pitești, a urmat Facultatea de Litere, specializarea română-engleză. În timpul studenției, a fost învățătoare și este absolventă a Școlii Normale „Carol I” din Câmpulung, Argeș. 

După absolvire, a predat limba română timp de zece ani la cea mai bună școală din Pitești, unde s-a bucurat de o reputație excelentă. Totușia ales să renunțe la această poziție pentru a preda jurnalism la Palatul Copiilor din Pitești. 

Iată sfaturile date elevilor:  

Înțelegerea textului literar: Este esențial ca elevii să poată interpreta și analiza textele literare, identificând temele principale printr-o lectură atentă.

Comentariul pe text: Redactarea comentariilor literare necesită structură și coerență. Dragnea oferă modele de comentarii pentru a ajuta elevii să construiască argumente solide.

Rezolvarea subiectelor grilă: Practica regulată a subiectelor de tip grilă ajută la familiarizarea cu formatul examenului și îmbunătățirea vitezei și acurateței.

Exprimarea clară și corectă: Elevii trebuie să își dezvolte abilitățile de exprimare clară și corectă, atât în scris, cât și oral. Acest lucru implică gramatică, ortografie și punctuație.

Tehnici de gestionare a timpului: Gestionarea eficientă a timpului în timpul examenului este crucială. Dragnea oferă sfaturi despre cum să aloce timpul fiecărei părți a examenului.

Relaxare și încredere în sine: Un aspect adesea neglijat, dar extrem de important, este starea mentală a elevilor. Dragnea încurajează tehnici de relaxare și dezvoltarea încrederii în sine pentru a reduce stresul și anxietatea examenului.

Profesoara Dana Mihaela Dragnea consideră că aceste pagini esențiale pot face diferența pentru elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională la limba și literatura română, oferindu-le instrumentele necesare pentru a obține rezultate excelente.

Iată cele șase pagini esențiale propuse de Dragnea:


pagina 1 a.jpg

pagina 1.jpg


pagina 2.jpg

pagina 3.jpg


pagina 4.jpg


pagina 5.jpg

Comentarii Facebook