Schimb de replici între Geoană și Emilia Șercan pe Facebook, după acuzațiile de plagiat:,,Dacă nu găsești, inventează”/,,78 de pagini au conținut plagiat"


Jurnalista Emilia Șercan a publicat pe o rețea de socializare, în dimineața de 1 iulie, o postare în care susține că Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, ar fi plagiat o parte din lucrarea sa de doctorat. 

La câteva ore de la aceste acuzații, Mircea Geoană a venit cu un răspuns. Secretarul General Adjunct al NATO a început prin a spune ,,din seria caută până găsești și, dacă nu găsești, inventează, mă trezesc astăzi cu o acuzație de plagiat a tezei de doctorat pe care am terminat-o acum 20 de ani. De ce astăzi? Probabil pentru că unii s-au speriat de discuțiile din spațiul public despre o posibilă candidatură a mea. Specialiști în domeniu s-au pronunțat deja public asupra unei teze la care am muncit timp de ani de zile. Când mai multe softuri anti-plagiat spun că NU există similitudini și totuși cineva se trezește să vină cu o acuzație falsă, nu pot decât să mă gândesc la rea-intenție sau rea-credință.”

Mircea Geoană a continuat prin a spune că se așteaptă la astfel de atacuri. Acesta susține că este o campanie de fake news, făcută din motive exclusiv electorale. 

Citește și: Mircea Geoană, acuzat de plagiat! Jurnalista Emilia Șercan susține că lucrarea lui de doctorat cuprinde ,,cel puțin 78 de pagini” cu conținut plagiat

La câteva ore după, jurnalista Emilia Șercan a venit cu un alt răspuns, în care prezintă o presupusă conversație telefonică pe care a avut-o cu Mircea Geoană, în urmă cu 3 zile. Conform acesteia, Secretarul General Adjunct al NATO nu a menționat nimic despre "atacuri politice" sau "campanie de fake-news”, în conversația lor.

Comentarii Facebook