Se schimbă radical vremea după zilele calde! ANM: „Va cuprinde cea mai mare parte a țării"


După temperaturile de peste 30 de grade Celsius, sunt așteptate ploi, furtuni, descărcări electrice și chiar grindină. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea rea va cuprinde cea mai mare parte a țării. 

„Vreme caldă deocamdată pentru această perioadă, chiar călduroasă în partea de sud și de est a teritoriului, acest lucru însemnând temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

Acest tablou termic, de altfel, va fi caracteristic săptămânii care urmează, cu mici variații de la o zi la cealaltă, astfel încât temperaturile maxime se vor situa, în marea lor majoritate, între 23-24 și 33-34 de grade.

Instabilitate atmosferică va fi în creștere, se va manifesta cu precădere în partea de vest și de sud a teritoriului, pe arii mai restrânse, în rest averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii, căderi de grindină, dar și cantități de apă mai însemnate. 

Vom avea din nou cantități de peste 25-30 de litri/metru pătrat și este foarte probabil ca acestea să se producă și în intervale scurte de timp, în condițiile în care vorbim de ploi torențiale. 

Instabilitatea atmosferică va caracteriza cam toată săptămâna, la început, în primele două zile se va manifesta pe arii mai extinse și mai intens în partea de vest și de sud a teritoriului, și pe arii mai restrânse în rest, însă de la jumătatea săptămânii va fi cam în toate regiunile", a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, duminică, la Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook