Șofer prins cu alcoolemie de 0,07, dar mâncase două mere și o banană. Cum a fost posibil?
Un bărbat din Slatina a fost prins de poliție cu alcoolemie de 0,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat și a rămas fără permis.
Bărbatul a fost oprit în trafic în 24 ianuarie, la ora 7.00 dimineața, de un echipaj al Poliţiei Rutiere Slatina și permisul i-a fost suspendat pentru 90 de zile şi a fost amendat cu peste 1.300 de lei.
Șoferul a povestit că era la cură de slăbire și cu 12 ore înainte de a fi oprit de poliţişti mâncase două mere şi o banană.
”Pur şi simplu, eu ieşeam din tura de noapte. Sunt la o cură de slăbire, renunţ la masa de seară şi am mâncat fructe. Pe la ora 19.00, maxim 20.00, mâncasem două mere şi o banană. Poliţia m-a oprit în data de 24 ianuarie, la ora 7.06, scrie pe procesul verbal. M-au pus să suflu în etilotest şi a ieşit 0,07. Le-am spus că cel puţin în ultimele 48 de ore n-am consumat strop de alcool. Le-am spus că nu sunt de acord şi am cerut probe de sânge. Mi-au suspendat permisul pe 90 de zile şi mi-au dat amendă 1305 lei. (…) Acum, m-au anunţat că a venit rezultatul analizelor. M-am dus la Poliţie să iau rezultatele, care arată zero alcoolemie”, a declarat şoferul, pentru Mediafax.
Analizele de sânge au demonstrat că nu a băut, dar permisul nu i-a fost restituit.
”Mi-au spus că nu pot să-mi dea permisul că s-a schimbat legea şi că trebuie să contest în instanţă. Eu cred că legea e făcută greşit. Nu mi se pare normal ca eu să plătesc o analiză de 120 lei ca să-mi dovedesc nevinovăţia, iar dacă analiza la sânge iese 0,00, mie cine îmi dă banii ăştia? Mi-a răspuns că nimeni pentru că eu am solicitat. Nu mi se pare normal. Banii ăştia sunt pierduţi. (…) Voi contesta în instanţă şi amenda, voi contesta şi suspendarea permisului. Chiar azi ( marți n.red.) depun la Judecătorie”, a mai adăugat şoferul.
”La momentul testării, şoferul a avut o alcoolemie de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Are posibilitatea să solicite recoltarea de probe biologice. Le-a solicitat, iar analizele au arătat zero. La momentul acesta, din punct de vedere legal, poliţiştii nu-i pot restitui permisul. Şi atunci, trebuie să meargă la instanţă şi să solicite anularea procesului verbal şi a sancţiunii complementare. În momentul în care depune contestaţia, primeşte un certificat de grefă. Cu acest certificat merge la Serviciul Rutier şi permisul îi este restituit pe loc. Până la finalizarea procesului, va putea circula”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt IPJ Olt, citat de Mediafax.
2 Comentarii
Ce politie? Asta-i militie curata ar trebui sa plateasca despagubiri omului.Mai mult de 90% din po****tie nu au incredere in politie restul sunt neamurile lor.
pai asa se intampla cand militienii au creierul cat o nuca vara ca se dilata.Atata timp cat la sange a iesit 0 trebuia un militian sa se afirme....