Șoferii care refuză testarea rapidă pentru stupefiante rămân fără permis până vine rezultatul analizelor de la IML! Românii cer anularea OUG


Șoferii rămân fără permisul auto dacă refuză testarea cu aparatul DrugTest. 

Potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptat vineri, 28 iunie cei care refuză să fie testați antidrog pe loc și cer să fie testați la INML, rămân fără permis până la venirea testelor de sânge.

Românii sunt revoltați și cer, printr-o petiție, ca ordonanța să fie anulată, deoarece testele rapide antidrog dau mari rateuri.

Inițiarorii susțin că România 1 din 2 teste sunt fals pozitive, iar șoferii nevinovați pot rămâne fără permis chiar și un an, până când sosesc rezultatele analizelor oficiale, laboratoarele având un volum extrem de mare de teste care trebuie analizate. 

Mai mult, cei care au lansat petiția,  comunitatea Declic, atrag atenția că că pierderea permisului pe nedrept afectează românii în mult mai multe feluri decât simplul fapt că nu pot conduce. 

,,Oameni nevinovați se aleg cu dosare penale și își pot pierde chiar locurile de muncă până când se stabilește că testul lor a fost, de fapt, fals pozitiv.

Dacă această OUG rămâne în picioare, zeci de mii de șoferi vor fi învinovățiți pe nedrept și nu își vor mai putea folosi permisul de conducere luni de zile. Unii dintre ei își câștigă existența de pe urma permisului, iar alții depind de el ca să ajungă la serviciu.”, potrivit textului petiției.

Această ordonanță îi include și pe bicicliști și trotinetiști. Evident ei nu își vor pierde permisul, deoarece aceste mijloace de transport nu necesită un astfel de act pentru a fi operate, însă dacă refuză testul rapid antidrog, ei sunt amendați cu cel puțin 990 de lei.

De la lansare, petiția a fost deja semnată de 62.199 de români și poate fi accesată AICI! 


Comentarii Facebook