Duminica 8 Septembrie

Stupoare! Profesor la cel mai căutat Colegiu de top din România, reținut pentru viol și agresiune asupra elevilor


Șoc la Colegiul „Sfântul Sava”! Profesor reținut pentru viol și agresiune sexuală asupra elevilor

Un scandal uriaș a izbucnit la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București! Un profesor de Economie, cunoscut pentru aparițiile sale în cadrul proiectului „Teleșcoala” difuzat pe TVR, a fost reținut joi de procurori, fiind acuzat de viol și agresiune sexuală asupra a doi adolescenți de 16 și 17 ani. Conform surselor HotNews.ro, acesta este și angajat al Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE).

Reprezentanții Parchetului Tribunalului București au declarat că împotriva profesorului, în vârstă de 51 de ani, au fost depuse plângeri de către cele două victime. Evenimentele au avut loc în 2021, iar după trei ani, Parchetul a anunțat reținerea acestuia.

Conform unui comunicat de presă, „La data de 2 iunie 2021, în timp ce se afla într-un apartament din sectorul 3 al Capitalei, inculpatul a întreținut cu persoana vătămată (un băiat de 17 ani) un act sexual oral, profitând de poziția sa de autoritate și încredere ca profesor al victimei”.

De asemenea, procurorii au menționat că: „La data de 17 decembrie 2021, în timp ce se afla într-o locuință din sectorul 3 al Bucureștiului, inculpatul a exercitat acte de natură sexuală asupra unei alte persoane vătămate (un băiat de 16 ani), profitând de aceeași poziție de autoritate și încredere”.

În prezent, profesorul reținut urmează să fie prezentat în fața Judecătoriei Sectorului 3 București, care va decide dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Profesor titular de Economie la Colegiul Național „Sfântul Sava”, acesta figurează în lista cadrelor didactice și în anul școlar 2023-2024. Conform ultimei sale declara/ii de avere din mai 2024, el este șef serviciu la Centrul National de Politici si Evaluare în Educație (CNPEE). 


Comentarii Facebook