Taylor Swift și-a anulat toate cele trei concerte în Viena din cauza unui posibil atentat


Taylor Swift și-a anulat trei concerte în Viena după ce doi bărbați au fost prinși plănuind un atentat. Unul dintre ei avea legături cu ISIS.

Polițiștii austrieci au reținut un tânăr de 19 ani, membru al organizației ISIS, care ar fi plănuit alături de un complice un atac la concertele pe care Taylor Swift le va susține săptămâna aceasta, conform The Guardian.

Echipa artistei a decis să anuleze cele trei concerte după ce cei doi bărbați au fost prinși în timp ce plănuiau atacul.

Bărbatul, care a jurat credință grupării Statul Islamic „în ultimele săptămâni”, a fost reținut la aproximativ o oră de capitală, miercuri dimineață, a declarat Franz Ruf, șeful suprem al securității austriece, într-o conferință de presă. „Am stabilit acte pregătitoare corespunzătoare și, de asemenea, că există o concentrare a autorului în vârstă de 19 ani asupra concertelor Taylor Swift din Viena", a declarat Ruf, adăugând că procurorii au confiscat substanțe chimice din casa tânărului care sunt în curs de evaluare.

O a doua persoană considerată complice a fost arestată în Viena. De asemenea, autoritățile au anunțat că vor spori forțele de ordine din teren în Viena în zilele următoare, în special la intrările la concertele lui Taylor Swift, care ar fi trebuit să aibă loc joi, vineri și sâmbătă în cadrul turneului său Eras. Pentru fiecare spectacol erau așteptați aproximativ 65.000 de spectatori.

Mesajul oficialilor pentru cei acre au cumpărat bilete a fost:

„Cu confirmarea din partea oficialilor guvernamentali a unui atac terorist planificat pe stadionul Ernst Happel, nu avem de ales decât să anulăm cele trei spectacole programate pentru siguranța tuturor. Toate biletele vor fi rambursate automat în următoarele 10 zile lucrătoare”.

În noiembrie 2020, un simpatizant condamnat al grupării Stat Islamic a comis un atac armat în centrul Vienei, omorând patru persoane și rănind alte 23 înainte ca poliția să-l împuște mortal.

Comentarii Facebook