Miercuri 18 Septembrie

Temperaturile scad brusc în toată țara! Meteorologii estimează anomalii, ciclonul "Boris" loveşte România/Unde se anunță primele ninsori în weekend


Este iarnă în toată regula în mai multe țări din Europa, unde în zonele înalte a nins și s-a depus strat consistent de zăpadă. În România, ANM a emis cod portocaliu și galben de furtuni și de ploi pentru acest weekend. Dar, în zilele următoare, la altitudini de peste 1500-2.000 m, e posibil să fie chiar ninsori abundente. Ciclonul Boris, care face ravagii în Europa, va aduce furtuni şi chiar prima ninsoare din sezonul rece. 

Meteorologii vorbesc despre o anomalie termică. Azi-noapte am avut în toată ţara temperaturi normale pentru miezul zilei. Vremea va rămâne însă liniştită doar două zile. Ciclonul botezat Boris în Polonia va aduce vijelii şi ninsori.

Furtunile vor avansa dinspre vestul ţării către restul zonelor. Vor fi ploi consistente care, cel puţin la deal şi la munte, vor lăsa în urmă cantităţi mari de apă, ce pot trece de 40 de l/mp şi va fi risc de inundaţii, de asemenea, vor fi şi condiţii de grindină.

Pe de altă parte, la munte cel puţin, vântul va sufla cu rafale de peste 80 de km/h şi tot acolo, mai ales în zonele de creastă ale carpaţilor meridionali, noaptea, când temperaturile vor ajunge la pragul îngheţului ploile ar putea să se transforme în lapoviţă şi chiar în ninsoare, scrie Observator. 

Comentarii Facebook