Miercuri 18 Septembrie

Temperaturile scad brusc! România, lovită de un ciclon din Islanda/Cum va fi vremea în Transilvania


Vremea se strică brusc, România va fi lovită de un ciclon venit din Islanda. Temperaturile scad cu 15 grade. Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat că vremea se va răcori începând de marți, în cea mai mare parte a țării.

„Vorbim de o schimbare în evoluția regimului de temperaturi, dar și de precipitații pe parcursul acestei săptămâni. Dacă astăzi mai contăm pe valori de până la 30 de grade Celsius, cu o valoare în jurul a 29 – 30 de grade Celsius  inclusiv în Capitală, deja de mâine (marți – n.r.) vremea se va răcori în cea mai mare parte a țării, exceptând partea de sud-est și est, unde vor mai fi valori specifice de până la 28 – 29 de grade Celsius, în timp ce în restul teritoriului vor fi cel mult 15 – 20 de grade Celsius", a declarat Elena Mateescu, într-o intervenție televizată.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, valorile termice diurne vor scădea până în data de 11 septembrie, de la o medie a maximelor de 28 de grade, până spre 22 de grade. În următoarele două zile se va încălzi, în medie, cu cinci grade, iar în ziua de 14 septembrie se va răci din nou şi media maximelor se va situa în jurul valorii de 20 de grade. În zilele care vor urma se va încălzi treptat, dar, în medie, maximele nu vor trece de 23 - 24 de grade. 

Pe de altă parte, minimele termice vor fi în creştere, în primele două zile, media urmând să atingă aproximativ 14 grade, apoi, până în 14 septembrie, aceasta va avea valori în jurul a 13 grade. Din 15 septembrie, minimele termice nu se vor mai modifica esenţial, iar media lor va fi între 9 şi 11 grade. Va ploua aproape în fiecare zi, mai intens în jurul datei de 14 septembrie.

Comentarii Facebook