Vineri 27 Septembrie

Tentația a fost prea mare! Primar ales 20 de ani la rând, prins că fura curent din rețeaua publică: „A fost o greşeală. Cineva mi-a zis s-o legăm aşa”


Un primar își va încheia mandatul cu un dosar penal pentru furt de curent. Bărbatul ocupă de 20 de ani scaunul de primar al comunei Cocu din Argeș, însă a făcut-o de oaie pe ultima sută de metri.

Un vecin l-a reclamat, după ce a văzut că edilul şi-a amenajat curtea cu lămpi care erau legate la stâlpul de iluminat public.  Prin urmare, primarul s-a folosit de reţeaua de electricitate stradală pentru a-şi ilumina curtea, iar factura venea în contul Primăriei. 

În apărarea sa, primarul spune că nu a fost, de fapt, ideea lui. 

Într-adevăr, avem o lampă de iluminat public montată în curte, dar atâta timp cât curentul trece printr-un aparat de măsură nu este furt. A fost o greşeală. Am chemat pe cineva să monteze o lampă şi el a zis hai s-o legăm aşa.

O să plătesc, inclusiv amenda, stabilită de autorităţi şi consumul de curent şi asta e tot", declară Gheorghe Ţucă, primarul comunei, potrivit observatornews.ro

Locuitorii comunei nu știau nimic despre strategia primarului de a-şi reduce facturile la electricitate. 

Mie mi s-a părut un om foarte cumsecade. Am înţeles că ar fi avut un stâlp cu un bec, dar oamenii sunt răi. Nu trebuie să îi faci omului rău. Pentru că suntem oameni şi suntem vecini”, spune un localnic. 

Edilul a fost debranşat de furnizorul de energie şi aşteaptă acum adevărata factură. Autorităţile vor stabili cât din factura Primariei pentru iluminat public ii revine primarului.


Comentarii Facebook