Tinerii cu studii în străinătate vor putea să se întoarcă să lucreze în țară, fără nicio restricție. Sunt vizați și avocații


Absolvenții români care au studiat în universitățile din străinătate se vor putea să se întoarcă să profeseze în România, fără restricții.

O nouă lege a fost aprobată în Camera Deputaților, anunță senatorul Robert Cazanciuc.

Inițiativa legislativă vizează profesii precum auditor financiar, avocat, expert contabil şi contabil autorizat, potrivit Antena3.ro

”Până azi eram în situația absurdă ca tinerii români care doreau să se întoarcă acasă să fie nevoiți să apeleze la instanțele de judecată pentru a putea profesa în domenii certificate de cele mai prestigioase universități din lume. Inițiativa legislativă restabilește normalitatea și înlătură inechitățile care îi împiedică acum pe studenții români să intre într-un corp profesional din țară și să profeseze pe baza diplomei de absolvire din străinătate recunoscute de Ministerul Educației.", a arătat Cazanciuc.

Până acum, aceste profesii reglementate, stabileau în mod individual condițiile de admitere în profesie, absolevnții din străinătate fiind nevoiți de multe ori să participe la cursuri suplimentare sau alte forme de pregătire pentru a putea profesa.

Acum aceste bariere au fost eliminate, iar tinerii care au absolvit facultăți peste hotare vor putea munci mai ușor în România, în domenile în care au pregătire.


Comentarii Facebook