Toți părinții trebuie să știe aceste informații! Ministerul Educației impune noi reguli la început de an școlar


Noul an şcolar, care începe pe 9 septembrie, aduce reguli mult mai stricte pentru elevi. Amplasarea camerelor de detenție, interdicția telefoanelor mobile, codul vestimentar sau portofoliul educațional sunt doar câteva dintre ele. 

Una dintre cele mai controversate măsuri implementate este introducerea camerei de detenție pentru elevii care perturbă orele. Aceasta a stârnit îngrijorări printre părinți, care se întreabă cine va supraveghea acești elevi, având în vedere lipsa de personal didactic. Profesorii subliniază și problema spațiului insuficient în școli, unde se învață în mai multe schimburi, astfel încât nu este clar unde vor fi plasați acești „elevi problematici”. Psihologii avertizează că izolarea elevilor ar putea avea efecte negative asupra lor.

Cod vestimentar și alte reglementări

Începând cu această toamnă, școlile pot introduce un cod vestimentar pentru elevi, deși Ministerul Educației lasă la latitudinea fiecărei unități de învățământ să decidă ce articole vestimentare sunt interzise.

De asemenea, părinții vor avea dreptul de a contesta notele acordate de profesori. În același timp, elevii vor putea evalua activitatea profesorilor prin completarea unor fișe de feedback, deși profesorii se tem că această măsură ar putea fi folosită de elevii cu note mici pentru a se răzbuna.

Interdicție pentru profesori de a face meditații cu elevii de la clasă

O altă măsură prevede interdicția pentru profesori de a oferi meditații elevilor din propriile clase. Implementarea acestei reguli se va baza doar pe reclamațiile părinților și elevilor, ceea ce ridică întrebări cu privire la eficiența sa.

De asemenea, utilizarea telefoanelor mobile va fi interzisă în timpul orelor de curs. În plus, elevii vor avea posibilitatea de a-și vizualiza lucrările înainte de a depune o contestație la Evaluarea Națională sau Bacalaureat.

Comentarii Facebook