Vineri 22 Noiembrie

Trei tehnici de vaccinare doar pe hârtie. Cum pot românii să fenteze sistemul


O analiză efectuată de jurnaliștii de la jurnalul.ro scoate la iveală câteva probleme pentru care autoritățile vor trebui să găsească urgent o rezolvare. În caz contrar, toate planurile privind măsurile de relaxare de la 1 iunie vor fi date peste cap. Și asta deoarece există cel puțin trei metode prin care românii care nu vor să se vaccineze vor putea să fenteze sistemul. 

Poporul român este deja „vaccinat” în lupta cu restricțiile din anii dictaturii, deci este reticent și inventiv, predispus la a nu respecta reguli și la a găsi modalități de ocolire a tuturor restricțiilor. Astfel s-au născut și ideile de falsificare a certificatelor de vaccinare care vor fi necesare pentru participarea la evenimente, inclusiv la cele private. 

Scenarii posibile

Scenariul 1: Certificatul de vaccinare nu poate fi verificat decât de autorități, în corelație cu actele de identitate. Un angajat al unui restaurant nu are voie, din punct de vedere legal, să legitimeze clienții. Pentru procesarea datelor personale este nevoie de persoane acreditate pe GDPR, ceea ce ar fi imposibil pentru fiecare restaurant, terasă sau bodegă de cartier. Cu atât mai mult pentru cârciumile din mediul rural – adică 85% din suprafața României, unde se concentrează peste 45% din populația țării. În lipsa personalului calificat sau a prezenței autorităților la toate nunțile, botezurile, cumetriile, onomasticile, zilele de naștere sau majoratele de peste an, este imposibil de aplicat regula impusă de Executiv – respectiv participarea doar a persoanelor vaccinate la evenimentele private. În acest caz se poate prezenta un certificat împrumutat.

Scenariul 2: Pentru cazul în care controalele sunt făcute de Poliție, faptul că aceste certificate de vaccinare nu au elemente de siguranță le face ușor de falsificat, chiar și de un copil, nu neapărat în Photoshop, ci chiar în programe rudimentare, la îndemâna tuturor. La fel de ușor se poate falsifica și un certificat care poate fi prezentat în format electronic.

Scenariul 3: Certificatele de vaccinare pot fi obținute și în original, fără a face vaccinarea. În momentul în care s-a transferat vaccinarea către medicii de familie, pacientul este singur cu medicul și cu un asistent al acestuia, deci nu există martori care să ateste că vaccinul s-a făcut sau nu, înainte de emiterea certificatului.

Presupunând prin absurd că cineva ar vrea să verifice semnele vaccinului, se poate administra orice alt vaccin care să lase același tip de cicatrice pe braț.

Dacă cineva ar dori să verifice veridicitatea vaccinului, acolo unde există suspiciuni de fraudă, acest lucru nu este posibil, tocmai pentru că s-a dovedit deja că în urma aceluiași tip de vaccin unele persoane dezvoltă anticorpi, iar altele nu. Cât timp toate vaccinurile sunt încă în perioada de testare, nu se poate demonstra în niciun fel că o persoană fără anticorpi a fost sau nu vaccinată, se arată în analiza publicată de jurnalul.ro. 


Comentarii Facebook