Duminica 8 Septembrie

Trenurile CFR vor circula cu viteză redusă din cauza caniculei! În încercarea de a se răcori, pasagerii se pot alege cu amenzi usturătoare


Un val de căldură extremă a lovit România! Meteorologii ANM au emis avertizări cod portocaliu și roșu de caniculă în toată țara. 

În acest context CFR anunță pasagerii că circulația trenurilor se va face în condiții speciale. 

Astfel, viteza trenurilor va fi redusă cu  cu 20 – 30 km/oră în acest weekend. 

,,Precizăm faptul că măsura de reducere a vitezei de circulaţie va fi menţinută în acest sfârşit de săptămână, zilnic în intervalele orare în care temperatura la nivelul şinei va atinge pragul de 50 de grade Celsius, evoluţia temperaturilor la nivelul solului fiind permanent verificată de către personalul feroviar al celor 8 sucursale regionale de cale ferată care administrează reţeaua feroviară la nivel naţional”, se precizează într-un comunicat CFR SA, potrivit Agerpres.

CFR Călători a anunțat, în urmă cu câteva zile fpatul că și aerul condiționat din trenuri ar putea să fie afectat de temperaturile extreme.

,,În zilele cu temperaturi exterioare caniculare, la nivelul şinei şi cutiei materialului rulant (de multe ori chiar şi de peste 50 – 80 de grade C la soare), în unele cazuri instalaţiile de climatizare ar putea să nu mai asigure în parametrii optimi răcirea şi atunci să funcţioneze în regim de ventilaţie”, explică CFR Călători.

Cei care cred că pot răcori deschizând ușa trenului trebuie să se gândească de două ori. Acest lucru este interzis și aduce cu sine amenzi de până la 400 de lei.

,,CFR Călători trage un semnal de alarmă asupra pericolului la care se supun pasagerii care deblochează sistemul automat de închidere a uşii în timpul mersului şi informează că această practică constituie contravenţie şi riscă amenzi între 250 şi 400 lei conform HG 203/1994 art.2 pc. 16. Astfel de acţiuni se pot solda cu evenimente tragice”, anunță CFR Călători. 

Comentarii Facebook