Trenurile intră din nou în gara Keleti din Budapesta, după deraierea unui InterCity care venea de la Cluj/Pasagerii pot primi contravaloarea biletelor


Circulaţia trenurilor a fost reluată marţi dimineaţa în gara Keleti din Budapesta, după deraierea unui tren InterCity, care a ajuns duminică seara de la Cluj-Napoca, informează Mavinform, Centrul de informare al Căilor Ferate Ungare, într-un comunicat remis agenţiei ungare de presă MTI, transmite Agerpres.

Trenurile care vin din estul şi sud-estul Ungariei au început să intre în gara Keleti încă de la primele ore ale dimineţii, în schimb, trenurile care au sosit din vestul şi sud-vestul Ungariei au fost redirecţionate spre gara Kelenfold până la ora 9 a.m.

Într-un accident care a avut loc duminică seara, cinci vagoane ale trenului InterCity Claudiopolis, care a plecat din Cluj-Napoca, au deraiat, ceea ce a dus la blocarea şinelor la intrarea în gara Keleti din Budapesta. Directorul general de la MAV, Zoltan Pafferi, a declarat că nu au fost persoane rănite în urma deraierii.

Pafferi a adăugat că, înainte de reluarea traficului, va fi efectuată o evaluare a pagubelor şi o investigaţie cu privire la cauzele accidentului.

Separat, CFR Călători a anunțat că pasagerii care dețin bilete pentru trenurile afectate de deraierea trenului de călători în gara Keleti din Budapesta pot solicita rambursarea contravalorii biletelor achiziționate și neutilizate.

Comentarii Facebook