Miercuri 18 Decembrie

„Tu ți-ai risca viața pentru un selfie?”: Ce pățesc cei care vor fi surprinşi hrănind urșii, în zona Lacului Sfânta Ana


Directorul asociaţiei care administrează Lacul Sfânta Ana, din Harghita, este decis să nu mai primească turiştii care în drumul lor se opresc să hrănească urşii. Acesta spune că prin astfel de gesturi vizitatorii obişnuiesc urşii să asocieze prezenţa oamenilor cu hrana, ceea ce poate duce oricând la un atac. De altfel, astfel de incidente au devenit tot mai dese, în zonă.

Dacă hrăneşti ursul, ucizi ursul”. Este mesajul de avertizare din Zona Lacului Sfânta Ana, menit să descurajeze turiştii care lasă în urma lor mâncare pentru animalele sălbatice. 

Dacă la prima vedere aceştia par inofensivi, într-o fracţiune de secundă, animalele înfometate pot avea reacţii imprevizibile. Este foarte periculos, din acest motiv au şi ajuns să vină până în marginea localităţii.

Directorul asociației care administrează lacul a făcut publică o filmare în care se vede reacţia animalului sălbatic în momentul în care şoferul unui autoturism opreşte în dreptul său. „Avem urşi habituaţi care stau lângă drum şi care în esenţă cerşesc şi sunt hrăniţi de persoane sau persoane din maşini care sosesc spre Sfanta Ana sau sunt în trecere spre Balbanioş”, a declarat  Dósa Elek Levente, reprezentantul Asociației Pro Sfânta Ana.

Acces interzis pentru turiştii care în drumul lor se opresc să hrănească urşii

Directorul asociaţiei are câteva planuri pentru turiştii care vor fi surprinşi hrănind animalele sălbatice. „Nu le vom mai permite accesul în această locaţie. Pe langa faptul ca vom raporta numărul de imatriculare la autoritatile competente, nu le vom permite accesul in parcare şi implicit după aceea, vizita la Lacul Sfanta Ana”, a mai transmis reprezentantul, potrivit Observator

De-a lungul timpului, în zona Lacului Sfânta Ana au avut loc mai multe atacuri ale urşilor. În 2018, o turistă din Ungaria a fost muşcată de urs chiar în timp ce se pregătea să facă un selfie.


Comentarii Facebook