Vineri 13 Septembrie

Turismul n-a reușit să aducă prosperitate în unele stațiuni din România! Trei locuri de renume își vor pierde titlul de oraș


Turismul nu a adus prosperitatea așteptată în anumite stațiuni din România, precum Predeal, Băile Herculane și Slănic. Deși sunt locuri de renume, aceste orașe s-au golit treptat de locuitori și, conform legislației, nu ar mai trebui să fie considerate orașe.

Oamenii părăsesc aceste stațiuni din cauza lipsei locurilor de muncă și a facilităților urbane. Deși sunt situate în cadre naturale superbe, acestea nu au adus beneficiile economice sperate.

În plin sezon estival, Predealul este aproape gol. În ultimele două decenii, populația orașului a scăzut cu aproape 30%, iar acum mai trăiesc acolo doar 4.000 de persoane, majoritatea fiind vârstnici. Multe imobile sunt doar case de vacanță ale unor oameni cu stare - n-au nevoie de angajați. Localnicii care lucrează în hoteluri și restaurante se plâng de salariile mici.

Și Slănicul, cunoscut pentru salină și băile cu ape sărate, a fost părăsit, în ultimele două decenii, de 35% dintre locuitori. Iar exodul continuă.

Orașul ar trebui să trăiască din turism, căci exploatarea de sare oferă doar 200 de locuri de muncă.

La Ocna Sibiului, autoritățile au reușit să obțină finanțare pentru reabilitarea lacurilor cu apă sărată, iar asta se simte. Totuși, stațiunea balneoclimaterică are oaspeți doar 4 luni pe an, vara. Joburile sezoniere sunt ocupate de tineri care vor să câștige un ban în vacanță, notează știrileprotv.ro.

Comentarii Facebook