Un cunoscut instructor auto a explicat de ce stau șoferii de autobuz cu ochii în telefon atunci când conduc: ,,Noi ceilalţi suntem vinovaţi”


Unul dintre cei mai cunoscuți instructori de conducere defensivă din România, Titi Aur, a explicat de ce șoferii stau cu ochii în telefon în timp ce conduc. Acesta consideră că societatea are nevoie de un nivel crescut de educație rutieră și pentru cei care nu au permis. 

,,Teoretic, ar trebui să fie toată societatea instruită, informată. În România, aveam 19,3 milioane de locuitori, cam 10 milioane de permise, deci jumătate din populaţie nu are permis. Dar acea jumătate de populaţie circulă cu autobuzul, cu tramvaiul, cu maşini în calitate de pasageri. Ar trebui ca toată societatea să fie informată. 

Instructorul consideră că dacă o persoană este rănită, șoferul autobuzului este clar vinovat. Însă nu ar trebui să se ajungă niciodată într-o astfel de situație, deoarece oamenii ar trebui să îl confrunte pe un șofer care stă cu ochii în telefon.

,,Când ne urcăm în autobuz şi şoferul de autobuz face nebunii, e vinovat. Dar şi noi ceilalţi suntem vinovaţi. Cum să stăm toţi liniştiţi când ăla merge cu viteză sau se uită la telefon? Ar trebui să îi sară tot autobuzul în cap. Ar trebui ca un şofer de autobuz să nu îşi permită să se uite în telefon sau să facă nereguli, şi nu pentru că îl prinde poliţia, ci de frica celor din autobuz. Adică să se gândească aşa: cum să îmi permit eu să conduc autobuzul, când am misiunea să duc pasagerii în siguranţă, în timp ce mă uit la telefon? 

De ce fac asta? Pentru că ei, în subconştient, ştiu că cei pe care îi transportă nu au habar, nu le pasă. 

De asta spun că toată societatea are probleme de educaţie, când vorbim de siguranţă rutieră", a declarat Titi Aur pentru DC News.


Comentarii Facebook