Vineri 22 Noiembrie

Un make-up artist a fost dat afară după ce a fost evaluat de un instrument cu inteligență artificială


Un make-up artist și-a pierdut postul la o marcă importantă după ce un instrument de recrutare bazat pe inteligență artificială, care folosește tehnologia de recunoaștere facială, a notat limbajul său corporal.

Marea Britanie ocupă locul al doilea în lume în utilizarea inteligenței artificiale (AI) în procesul de recrutare și resurse umane.

Anthea Mairoudhiou, fost make-up artist la MAC, a fost concediată în 2020 pe baza rezultatelor unui interviu video realizat cu HireVue - o companie de recrutare din SUA ce utilizează analiza facială AI pentru evaluarea candidaților.

Angajații au fost nevoiți să reaplice pentru posturile lor, iar interviul video a devenit parte a procesului de evaluare.

Deși Mairoudhiou a obținut scor maxim pentru performanțele sale, a rămas fără locul de muncă din cauza notelor nefavorabile acordate limbajului său corporal la interviul HireVue.

HireVue a eliminat funcția de analiză facială din toate evaluările noi la începutul anului 2020, după ce mai mulți lucrători și-au exprimat îngrijorările.

Mairoudhiou a intentat o acțiune în justiție împotriva Estee Lauder, compania-mamă a MAC Cosmetics, și a ajuns la o înțelegere extrajudiciară.

Cu toate acestea, experiența a avut un impact semnificativ asupra sănătății sale pe termen lung.

Am crezut că este sfârșitul carierei mele, o carieră în care am muncit din greu. Și, din punct de vedere mental, m-a afectat masiv. M-am simțit foarte dezamăgită și am crezut că înnebunesc”, a spus ea,  conform Sky News.

skynews-artificial-intelligence_6439646.jpg

Noi cifre arată că aproximativ 41% dintre companii folosesc inteligența artificială pentru ”a îmbunătăți recrutarea și resursele umane”, potrivit unui studiu realizat în 20 de țări în luna noiembrie a anului trecut, de către compania de tehnologie IBM.

Regatul Unit s-a clasat pe locul al doilea, împreună cu Emiratele Arabe Unite, deasupra Statelor Unite, în ceea ce privește utilizarea instrumentelor de inteligență artificială pentru a sprijini nevoile de resurse umane, cum ar fi angajarea, concedierea și formarea lucrătorilor.

Comentarii Facebook