Un nutriționist a spus câți mici de 1 Mai trebuie să mâncăm pentru a ne menține sănătatea
Ziua de 1 Mai este sărbătorită în România cu mici și bere. Obiceiul e de când lumea, dar în ziua de azi nutriționiștii atrag atenția că micii ”cad greu” la stomac.
Și pentru că vine și perioada sărbătorilor pascale, mulți români sunt predispuși să facă excese alimentare și să nu mai țină cont de sănătate. Mihaela Bilic explică la ce să fim atenți în această perioadă din punct de vedere nutrițional.
”Ce înseamnă mici buni? Să nu aibă gust puternic de usturoi, să fie cu puțină grăsime și bicarbonat, să nu cadă greu la digestie, să nu dea arsuri și nici să nu-ți rămână pe gât un gust de mici persistent. Cum vă dați seama că au prea multă grăsime? După cum se comportă la gătit: dacă scad prea tare ca volum, adică “se topesc”, nu e semn bun”, spune Mihaela Bilic.
Porția corectă variază între 2 și 6 bucăți, mai spune aceasta.
”Cât despre calorii, variază între 220-260cal/100g, iar micii de porc sunt mai dietetici. Porția corectă variază între 2 și 6 bucăți…fiecare după cât îl ține cureaua!”, încheie Mihaela Bilic mesajul.
Micii sunt un preparat tradițional românesc, un fel de chiftele la grătar, de obicei de formă cilindrică. Micii se aseamănă cu alte produse similare din carne tocată din Balcanii de Vest, ćevapčići, dar și cu unele produse bulgărești, grecești sau turcești.
4 Comentarii
tută cretinistikă
Mananc cati vreau eu nu cat imi zice Birlica.
Nu va faceti griji ca stim noi ce sa mancam si cand sa mancam. Asa neo facut natura sa ni se faca foame din cand in cand. Si sa ne treca la pipi din cand in cand, asa sa ne pisam pe voi asti care o tineti mortis cu "trebuie"
sa ne suga micul loaza