Un pensionar a împrumut România cu 68 de milioane de euro


Un pensionar a împrumutat România cu 68 de milioane de euro, adică 324 de milioane de lei, acesta achiziționând titluri de stat Fidelis.

Este vorba despre omul de afaceri Romeo Pomponiu, în vârstă de 71 de ani, care deține magazinele Steilmann România. Imediat după Revoluţie, omul de afaceri a devenit directorul general al companiei din Germania. Astăzi, Romeo Pomponiu administrează 37 de firme, acesta implicându-se în mai multe domenii de afaceri.

Pentru această sumă uriaşă, Ministerul Finanţelor oferă o dobândă anuală de 7%, ceea ce înseamnă că afaceristul va primi 24 de milioane de lei anual. Este important de ştiut că aceşti bani nu sunt impozabili, notează Bugetul.ro. 

Titlurile de stat reprezintă nişte instrumente financiare care atestă datoria publică. Acestea sunt în format digital şi pot fi emise în moneda naţională sau în Euro. Acestea pot fi cumpărate de persoane fizice care au împlinit 18 ani, se arată pe site-ul Băncii Naţionale, şi pot fi achiziţionate din bănci, unități ale Trezoreriei Statului și din oficii poștale ale Companiei “Poșta Română”.

Cea mai recentă ofertă publică a avut loc între 8 şi 20 august 2024, românii putând să beneficieze de titluri de stat Fidelis cu o valoare minimă de 5.000 de lei.

Comentarii Facebook