Vineri 27 Septembrie

Un român care lucrează în Anglia a dezvăluit ce poate cumpăra cu banii primiți pentru 2 ore de muncă: ,,Oare în România, îți ajunge să iei atâtea?”


Un român stabilit în Anglia a vrut să le arate internauților ce poate achiziționa dintr-un magazin alimentar, cu banii primiți pentru două ore de muncă.

Românul câștigă aproximativ 15 lire pe oră, bugetul alocat pentru cumpărături după două ore de muncă fiind 30 de lire.

„Ce iei în Anglia de 30 de lire (adică munca pe o oră și jumatate, 2 ore): 4 cefe de porc, 4 pulpe de pui întregi, șuncă Bavaria, cașcaval, cartofi, o salată Colesaw, o salată iceberg, ridichi, un castravete, o pungă de paste, 2 sticle mari de Cola, un pachet de gofre cu ciocolată, o carafă de 2.2 litri de lapte proaspat și un pachet de scutece pentru copii. E bine? Oare în România, îți ajunge să iei atâtea?”, a scris românul pe un grup de pe o rețea de socializare, potrivit româniatv.net.

ASDA.webp

Bărbatul a menționat că salariul mediu în UK este aproape triplu decât cel din România.

„Pentru referință: salariul mediu net în România este acum 5.180 Lei (880£), așa zic ei cel puțin; salariul mediu net în Anglia, UK, este acum 2393£ (14081 Lei). Datele oficiale sunt preluate de la INSSE si ONS”, a adăugat românul în postarea sa.

La vederea postării, internauții au reacționat imediat, fiind șocați de cât de similare sunt prețurile în cele două țări, în ciuda diferențelor salariale.

„Mi se pare ciudat că alimentele și produsele de consum din Anglia au ajuns mai ieftine decât aceleași produse în România, deși salariile sunt de 3 ori mai mari, e un paradox greu de explicat”, a menționat un român.


Comentarii Facebook