Vineri 27 Septembrie

Un student la medicină de la Harvard a mâncat peste 700 de ouă într-o lună. Ce a demonstrat prin acest experiment


Pentru a afla dacă un consum excesiv de ouă este dăunător pentru organism, un bărbat a decis să testeze pe propria piele. Nick Norwitz, doctorand la Universitatea Harvard, a mâncat 720 de ouă într-o lună pentru a observa efectele asupra nivelului de colesterol. Surprinzător, în urma experimentului în care a consumat echivalentul a 24 de ouă pe zi, nivelul său de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL), cunoscut și ca „colesterolul rău”, a scăzut cu 18%, conform dailymail.

LDL este considerat a fi „colesterolul rău” deoarece se poate acumula sub în artere, crescând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Celălalt tip de colesterol, numit lipoproteină de înaltă densitate (HDL) sau colesterol „bun”, are însă efectul invers, ajutând la eliminarea excesului de colesterol din fluxul sanguin și transportându-l la ficat.

Dr. Norwitz are un doctorat în metabolismul creierului uman de la Universitatea din Oxford și își finalizează doctoratul în medicină la Universitatea Harvard.

În videoclipul de pe YouTube, acesta a declarat că a încercat să demonstreze că „un consum mare de ouă nu determină creșterea nivelului de colesterol”.

„Am emis ipoteza că mâncând 720 de ouă într-o lună, ceea ce înseamnă 133.200 mg de colesterol, nu mi-ar crește colesterolul LDL. Și, într-adevăr, nu a făcut-o, nici măcar un pic”, a spus Dr. Norwitz.

El a trebuit să mănânce 24 de ouă pe zi în timpul experimentului și a publicat și o imagine a celor peste 40 de cutii din carton. După primele două săptămâni ale experimentului său, Dr. Norwitz a decis, de asemenea, să înceapă să mănânce 60 de grame de carbohidrați pe zi.

Dr. Norwitz a explicat mecanismul din spatele faptului că nivelurile de colesterol au scăzut în corpul său, în ciuda faptului că a mâncat atât de multe ouă. El a spus că, în mare parte, acest lucru se datorează faptului „că a mâncat și carbohidrați, pe care corpul său îi folosea pentru energie”. Pentru a atinge ținta de 60 de grame, el ar trebui să mănânce echivalentul a două banane pe zi sau afine.

Comentarii Facebook