Vacanțe false la prețuri mici - Noua schemă de fraudă care face ravagii în România! Te lasă fără bani în buzunare cât ai clipi


Noile metode de fraudă sunt tot mai complexe și răspândite în țara noastră, astfel că românii trebuie să fie foarte atenți. Spre exemplu, vacanțe false la prețuri mici este noua metodă de fraudă ce face ravagii în România. 

Speciliștii trag un semnal de alarmă cu privire la infractorii cibernetici care au ajuns să se folosească de inteligența artificială pentru a pune mână mai repede pe banii oamenilor. 

Astfel, profitând de sezonul estival al anului, escrocii vă pot lăsa fără bani cât ați clipi. Cum? Ei bine, se oferă vacanțe la prețuri mici, care în realitate sunt false. Românii ajung să își facă rezervări, însă mai apoi realizează că nimic din ceea ce au crezut nu este real, acest lucru fiind confirmat și de  una dintre cele mari platforme de rezervări online. 

Infractorii cibernetici trimit anumite emailuri și se dau drept operator turistici. După ce plata este făcută, iar vacanța este rezervată, aceștia dispar. Ulterior, românii se trezesc și fără bani și fără vacanțe la prețuri mici așa cum se așteptau.

Ce e de făcut în această situație? 

Specialiștii ne recomandă să fim atenți la mesajele pe care le primim. Totodată, e recomandat să nu accesăm link-uri primite pe email care par suspecte. Deși la prima vedere poate părea o pagină oficială, oferta trebuie verificată.

Totodată, e nevoie să ne uităm atent la adresa destinatarului. Deși poate părea similară cu cea a unei agenții de turism, ori a unui hotel, niște mici detalii pot face diferența, iar noi putem fi în siguranță.

Specialiștii mai spun că datele personale, inclusiv cele de pe cardul bancar, nu trebuie date necunoscuților. Totodată, când vine vorba de plăți online, acestea trebuie să fie securizate și făcute pe platforma care aparține operatorului turistic.

Comentarii Facebook