Vineri 27 Septembrie

Vara revine în România în ultima săptămână de septembrie. Unde vor fi 34 de grade Celsius


Vara revine, în majoritatea zonelor din țară, în ultima săptămână din septembrie, unde temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. 

Pe finalul săptămânii vom avea valori de la 23 de grade Celsius, până la 33 de grade Celsius, posibil în sudul extrem să se înregistreze chiar și 34 de grade Celsius, mai ales vineri și sâmbătă. 

În Transilvania sunt așteptate temperaturi de până la 25 de grade Celsius, dar trebuie să ne așteptăm și la fenomene de instabilitate care își vor face apariția în după-amiaza zilei de 24 septembrie și pe parcursul nopții de 24 spre 25 septembrie. Spre exemplu, în Transilvania vor exista cantități de apă care pot depăși 10-15l/m², ploile fiind însoțite și de intensificări ale vântului. 

În Cluj-Napoca, astăzi, 24 septembrie, vom avea temperaturi maxime de până la 26 de grade și deși cerul va fi înnorat în cea mai mare parte a zilei, șansele de precipitații sunt foarte mici. De asemenea, pe timpul nopții, temperaturile vor ajunge la 12 grade Celsius, iar șansele de precipitații vor crește la 65%. 

Media zilnică a temperaraturilor maxime se va situa în jurul valorii de 25 de grade în primele patru zile, în următoarele două va crește cu 3...4 grade, apoi va scădea accentuat, astfel că în ultima zi a lunii septembrie media pe întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 16 grade. În zilele care vor urma se va încălzi ușor și treptat, iar spre finalul intervalului de prognoză maximele termice vor atinge în medie 20...22 de grade.

Media minimelor termice va fi în creștere, de la 8 grade în prima zi, până spre 12...13 grade la finalul primei săptămâni. În următoarele 3 nopți va scădea cu până la 6...7 grade, apoi va crește ușor și treptat și la finalul intervalului va atinge 7...9 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 25 septembrie și între 28 și 30 septembrie. În prima săptămână din luna octombrie condițiile de ploaie vor fi reduse.



Comentarii Facebook