Vârstnicii au primit vestea mult așteptată. Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate: ,,Se aplică tuturor din sistemul public”


Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate de la 1 octombrie 2024. Astfel, impozitul de 10% va fi perceput doar pentru sumele din pensii care depășesc acest prag.

Începând cu 1 octombrie, pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Impozitul de 10% urmează să fie perceput doar pentru sumele din pensii care depășesc acest prag.

Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei. Aceste prevederi intră în vigoare la data de 1 octombrie 2024 şi se aplică începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024.

După ce guvernul a hotărât să ridice plafonul pentru impozitarea pensiilor, o parte din pensionari vor primi bani în plus din luna octombrie. Este vorba despre vârstnicii care au pensii mai mici de 3000 de lei și pentru care a fost adoptată o măsură prin care aceste venituri nu vor mai fi impozitate cu 10%.

De exemplu, unui pensionar care în acest moment are o pensie de 2900 de lei, i se oprește un impozit de 90 de lei pentru cei 900 de lei care depășesc pragul până la care se aplică scutirea de impozit. Începând de mâine însă, același pensionar va rămâne cu suma întreagă.

,,Astăzi, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, intră în vigoare şi decizia privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei. O măsură care se aplică tuturor pensiilor din sistemul public, dar şi pentru cel de apărare şi ordine publică şi care completează reforma pensiilor intrată în vigoare la 1 septembrie, prin care am eliminat inechităţile şi am făcut dreptate pentru 3,8 milioane de pensionari", a scris Ciolacu, pe Facebook.


Comentarii Facebook