Vești bune pentru pensionari! Biletele de tratament pot fi ridicate direct de la Primăria din localitatea de domiciliu


Cererile pentru biletele de tratament sau de odihnă pentru pensionari pot fi depuse direct la Primăria din localitatea de domiciliu a beneficiarului, potrivit unei noi propuneri legislative aprobate de senat.

Astfel, pensionarii nu mai sunt nevoiți să se deplaseze până la Casele de Pensii, ci Primăriile din localitățile lor vor lua rolul de  intermediari între Casele Teritoriale de Pensii și pensionari, transmite capital.ro.

De asemenea, și de distribuția lor se va ocupa tot Primăria, pensionarii având posibilitatea să ridice biletele direct de la autoritățile locale.

,,Proiectul introduce posibilitatea ca primăriile să acționeze ca intermediari între casele teritoriale de pensii și pensionari, permițând astfel o gestionare mai eficientă a cererilor și distribuției biletelor. În baza unei convenții între aceste instituții, pensionarii vor putea depune cererile și ridica biletele de tratament direct de la autoritățile locale, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la casele teritoriale de pensii.”, transmit inițiatorii proiectului. 


Comentarii Facebook