Vineri 20 Septembrie

VIDEO. Dezastru în Ungaria. Dunărea a inundat Budapesta


Budapesta, capitala Ungariei, se confruntă cu probleme foarte mari, din cauza ploilor din ultimele zile. Dunărea a ieșit din matcă și a inundat orașul, apele ajungând până la Parlament, îb condițiile în care nivelul apei a crescut la 9 metri. 

De asemenea, autoritățile maghiare se așteaptă ca o nouă viitură puternică să lovească în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Budapesta apele Dunării au crescut atât de mult încât autorităţile ungare au decis să închidă drumuri, gări și feriboturile de-a lungul fluviului.

Apele s-au revărsat peste cheiurile inferioare ale orașului și amenință să afecteze infrastructura de transport şi clădirile. O localitate din amonte de capitala Ungariei este complet izolată. De asemenea, într-o localitate de lângă Budapesta hoții au furat sacii cu nisip care ar fi trebuit să oprească apa, noteaza stiripesurse.ro. 

Autorităţile monitorizează întreg sectorul de Dunăre care traversează România, fiind aşteptată o viitură care va duce la creşterea nivelului apei până la finalul lunii. În perioada 28 – 29 septembrie, debitul va fi mai mult decât dublu faţă de această perioadă, dar specialiştii nu se aşteaptă la probleme deosebite decât dacă viitura ţine foarte mult, notează news.ro



Comentarii Facebook